Verstappen triomfeert in Oostenrijk, Vettel is nieuwe WK-leider

door
Belga
Leestijd 2 min.

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Oostenrijk gewonnen, voor Red Bull de eerste zege op het thuiscircuit in Spielberg. De Nederlander boekte zijn vierde overwinning in zijn carrière en de eerste van het seizoen. In de negende manche van het WK Formule 1 gaf Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) op in het slot. Ook de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) moest opgeven in de 62e ronde wegens mechanische problemen. Daardoor neemt de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari), derde, de leidersplaats in de WK-stand over. De als vierde gestarte Verstappen bleef op de Red Bull Ring de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) en Vettel voor. De top vijf werd vervolledigd door de Fransman Romain Grosjean (Haas) en de Deen Kevin Magnussen (Haas). De vanop de pole vertrokken Fin Valtteri Bottas (Mercedes), vorig jaar de winnaar in Spielberg, moest in de dertiende ronde opgeven wegens een verlies van hydraulische druk. Op dat moment reed hij op de tweede plaats.

Vandoorne, vertrokken vanop de zevende rij, reed een anonieme race. De West-Vlaming werd tot opgave gedwongen in de 65e ronde. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso reed naar de achtste stek, nadat hij vanuit de pitlane was gestart na een bestraffing wegens enkele last minute wijzigingen aan zijn motor.

In de WK-stand telt Vettel één puntje meer dan Hamilton (146 tegenover 145). Räikkönen is derde met 101 punten.

Volgende week zondag staat de volgende Grote Prijs op het programma. Dan racen de piloten op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië.

bron: Belga