Eden Hazard: "Team heeft de voorbije vier jaar grote stappen gezet"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kapitein Eden Hazard blikte vooruit op de achtste finale van de Rode Duivels op het WK voetbal in Rusland, morgen in Rostov aan de Don tegen Japan (om 20u00). Een ontspannen Hazard prees zijn ploegmakkers, maar wilde tegenstander Japan zeker niet onderschatten. "Ik ben sterker geworden als speler dan vier jaar geleden in Brazilië", opende Hazard. "We hebben allemaal veel meer ervaring. Matchen in de knock-outfase vereisen ervaring. We zijn allemaal tussen 25 en 33, op hetzelfde niveau van maturiteit. Dat kan het verschil maken. Vooraan zit het goed tussen Romelu, Dries en mezelf. De automatismen zijn aanwezig. Romelu heeft momenteel heel weinig kansen nodig om te scoren. Hij is absoluut wereldklasse. Dries is ook één van de beste aanvallers in Italië. Ook hij is de voorbije jaren enorm gegroeid. Daarbovenop zijn er nog de middenvelders die ons voortdurend kansen aanbieden. Er zit veel beweging in ons team."

"We weten wat te doen in vergelijking met twee jaar geleden tegen Wales", vervolgde Hazard. "Maar Japan is een niet te vergelijken team. Ze hebben zich met een beetje geluk geplaatst voor de tweede ronde, maar het is een team met veel ervaring en kwaliteiten. We moeten de volle 90 minuten geconcentreerd blijven."

In de kwartfinales wacht mogelijk een partij tegen Brazilië. "Maar daar zijn we nog niet mee bezig", counterde Hazard. "De wedstrijd tegen Engeland wilden we ook gewoon winnen, zonder naar de tegenstander te kijken. Persoonlijk hoop ik absoluut van dit WK mijn toernooi te maken. Ik wil doorgaan tot de finale. Maar dat wordt niet makkelijk. Messi en Ronaldo zijn dan wel naar huis, er blijven nog altijd veel sterspelers over."

De lange rustperiode tot slot stoorde Hazard niet. "Negen dagen rust was niet te lang. In Engeland hebben we bijna geen rust. Zelf wil ik natuurlijk altijd spelen, ik vond het een beetje jammer. Maar we hebben kunnen uitrusten en gaan proberen meteen de match in handen te nemen. We hebben goed getraind en zullen er morgen staan."

bron: Belga