Ed Sheeran voorspelt Belgische WK-overwinning op festivalweide Werchter

Ed Sheeran voorspelt Belgische WK-overwinning op festivalweide Werchter

Met een aaneenschakeling van massaal meegezongen hits heeft de Britse zanger Ed Sheeran zondag de 65.000 aanwezigen op de festivalweide in Werchter kunnen bekoren. Hij kreeg echter niet alleen met zijn sfeervol soloconcert het publiek op zijn hand, maar ook met zijn steun voor de Rode Duivels, die volgens hem het WK voetbal zullen winnen. Tijdens de laatste nummers verscheen de popster op het podium in het truitje van de Belgische nummer 14 Dries Mertens en zwaaide hij met de Belgische vlag. Sheeran startte zijn concert zondag energiek met ‘Castle on the Hill’ en het rappende ‘Eraser’. Bij ‘The A Team’ herinnerde hij eraan dat dit zijn eerste hit was en dat hij het lied zong tijdens zijn eerste concert in ons land, jaren terug in de Brusselse AB voor 200 aanwezigen.
Hits zoals ‘Don’t’, ‘Dive’, ‘Bloodstream’ en ‘Happier’ volgden mekaar op en met ‘Galway Girl’ kreeg hij de hele wei aan het dansen. Daarna volgden nog meezingers zoals ‘Thinking Out Loud’, het gevoelige ‘One’, ‘Perfect’ en ‘Sing’. De set werd besloten met de monsterhit ‘Shape of You’ en met ‘You Need Me, I Don’t Need You’.
De breedlachende, roodharige Britse zanger toonde zich tijdens het concert wel erg geïnteresseerd in het WK voetbal in Rusland. Zo informeerde hij de aanwezigen rond 22 uur dat de stand in de match Kroatië-Denemarken na 90 minuten 1-1 was.

bron: Belga