Zo overleef je een vallende lift

Foto Unsplash

Ooit al eens een ritje in de ‘Tower of Terror’ in Disney land gemaakt? Dan weet je dat een vrije val van een lift geen aanrader is. Moest je toch in die jammerlijke situatie bevinden zijn er wel enkele tips om dit te overleven. 

In een lift zitten is niet zo aangenaam. Vaak zijn dit kleine doodskisten die voor een ongemakkelijk gevoel zorgen. Toch is de kans om te overlijden in een lift behoorlijk klein. Slechts 1 op de 650.000.000 mensen maakt het mee. Maar dat betekent niet dat je je niet moet voorbereiden voor mocht het toestel ooit in vrije val gaan.

Mythe Een van de meest gehoord mythes is dat je door op de juiste moment te springen, je leven kan redden. Volgens Amerikaanse onderzoekers aan het MIT is dit helemaal niet waar. De lift haalt zo’n snelheid dat je sprong niks compenseert. In Principe is er maar techniek je die overlevingskansen vergroot: ga liggen. Spreid je armen en benen in het midden van de lift. Je vangt minder schade op dan wanneer je alle focus op je voeten legt. Probeer ook zoveel mogelijk spullen onder je te leggen om de impact te minimaliseren.