Honderd kunststukken in Lego palmen Kortrijk Xpo in

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Kortrijk Xpo zijn er meer dan honderd kunst- en bouwwerken te zien die gemaakt zijn uit miljoenen Legoblokjes. De tentoonstelling "Amazings Art Experience" van stichter en creatief directeur Dirk Deyonelle is nog te zien tot 22 juli. Van Charlie Chaplin tot Sandra Bullock, van de Sint-Baafskathedraal van Gent tot de Empire State Building of van wandtapijten tot statige standbeelden. De kunst- en bouwwerken die Dirk Deyonelle en een handvol Legoverslaafden in elkaar staken, nemen de bezoekers mee op een culturele en kunstzinnige reis door een wereld gemaakt in blokjes, en dat over een imposante ruimte van 1.500 vierkante meter. Zelfs Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vond er zijn evenbeeld terug.

Deyonelle verzamelde alle werken in een tentoonstelling "Amazings Art Experience". "Het is de bedoeling om hiervan een reizende tentoonstelling te maken", zegt hij. "Dit is de grootste expositie in zijn soort en er is al veel interesse uit het buitenland." Lego is en blijft ontzettend populair over de hele wereld. "Lego zelf heeft weet van een half miljoen volwassen bouwers die verzameld zijn in zowat duizend clubs over de hele wereld. Met deze expositie willen we jong en oud versteld doen staan met onze creaties die steeds een humoristische kwinkslag hebben. Jong kan genieten van de grootsheid van de werken, oud kan de gelaagdheid ontdekken."

Iedereen kan ook zelf aan de slag gaan. Doorheen de expositie zijn er verschillende rustpunten waar jong en oud hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Er zijn ook workshops. De belevingstentoonstelling is vanaf zaterdag open voor het grote publiek en blijft in Kortrijk Xpo tot 22 juli.

bron: Belga