Gentse stroompanne tijdens solden opgelost

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Gent is zaterdagnamiddag rond kwart voor vier de stroom uitgevallen in het centrum van de stad. Woordvoerder Simon Van Wijmeersch van distributienetbeheerder Eandis meldt dat de toestand rond zes uur opnieuw hersteld is. De stroom viel uit iets na half vier in alle winkels van de Gentse Veldstraat, maar ook in de omliggende straten zoals de lange Munt en de Vrijdagsmarkt. Een ongelukkig tijdstip vermits het de eerste dag is van de solden en er in het hart van de stad een braderie aan de gang is.

"Omstreeks 15u36 zou er een 'overstroom' zijn vastgesteld aan het station in Ham, waardoor de ketting in gang is geschoten", zegt Marleen Vanhecke van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Zowat twee uur later, omstreeks zes uur, zou iedereen terug stroom hebben gehad, bevestigt haar collega Simon Van Wijmeersch van Eandis. "De meeste klanten hadden vrij snel terug stroom, de laatste omstreeks kwart voor zes."

De oorzaak van de overstroom waardoor het systeem uitviel, is nog onbekend. "Dat wordt nog onderzocht", aldus nog Van Wijmeersch.

bron: Belga