F1 - Sebastian Vettel krijgt gridstraf van drie plaatsen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sebastian Vettel (Ferrari) heeft zaterdag een gridstraf van drie plaatsen gekregen voor de Grote Prijs van Oostenrijk Formule 1, zondag op de Red Bull Ring in Spielberg. De Duitser moet zondag zo vanaf de zesde stek starten. Vettel, zaterdag derde tijdens de kwalificaties, kreeg zijn sanctie voor het onnodig hinderen van de Spanjaard Carlos Sainz Jr (Renault). "Niemand had me gezegd dat Carlos daar reed", reageerde Vettel na de straf gehoord te hebben. "Ik kan niet anders dan mijn excuses aanbieden." Sainz moest even van de baan af in Q2, na onoordeelkundig afremmen van Vettel.

De commissarissen oordeelden dat Vettel, ondanks het ontbreken van een radio-oproep, zich bewust was van het probleem door te kijken in zijn spiegels. Hij had niet mogen afremmen, tijdens zijn vertragingsronde.

De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) start net als vorig jaar vanuit poleposition in Oostenrijk. Hij krijgt ploegmakker Lewis Hamilton naast zich. Door de straf voor Vettel stijgen Kimi Räikkönen (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull) en Romain Grosjean (Haas) elk een plek. Stoffel Vandoorne (McLaren) reed naar een zestiende tijd in de kwalificaties, maar start zondag als vijftiende na de gridstraf voor de Monegask Charles Leclerc (Sauber-Ferrari). Die had zijn versnellingsbak gewisseld na de derde vrije oefensessie en kreeg zo een gridstraf van vijf plaatsen.

bron: Belga