Dylan Borlée nadert tot op vijf honderdsten van EK-minimum

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dylan Borlée is op de 400 meter op de Brussels GP in het Koning Boudewijnstadion tot op vijf honderdsten van de EK-limiet gekomen. Hij werd tweede in 45.94, de gevraagde chrono voor Berlijn is 45.89. Margo Van Puyvelde onderstreepte in Brussel haar hoogvorm op de 400 meter horden. Ze was al geplaatst voor het EK in Berlijn, van 7 tot 12 augustus, maar stelde haar persoonlijk record bij van 56.34 naar 56.25. Dylan Borlée kwam met een sterke laatste rechte lijn nog in de buurt van de zege, maar moest die net aan Youffem Karam (45.82) uit Koeweit laten.

"Ik had mij voorgenomen dat ik hoe dan ook positief zou blijven, en dat ga ik dus ook doen", sprak Dylan Borlée. "Het is mijn beste seizoensstijd, dus ik mag niet ontevreden zijn. Alles moet gewoon nog net dat tikkeltje meer in de plooi vallen om die laatste honderdsten eraf te krijgen. Vandaag heb ik het bij de start laten liggen. Ik was nog niet klaar toen de starter 'op uw plaatsen' zei, en het kan goed zijn dat ik daardoor meerdere honderdsten heb laten liggen."

Borlée onderbrak een trainingsstage in het Franse Valbonne om in Brussel een nieuwe limietpoging te doen. "De piste is hier heel snel en het weer is top, dus ik wou de kans grijpen. Volgende week volgt hier op het BK een nieuwe kans."

bron: Belga