Dries Mertens waarschuwt voor sterk Japan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dries Mertens (31) is op zijn hoede voor Japan, tegenstander van de Rode Duivels in de achtste finales op het WK. "Ik hoop op een mooie match en winst voor ons", zo zei de spits van Napoli in het oefencentrum van de Rode Duivels in Dedovsk. Maandagavond staan de Rode Duivels in Rostov aan de Don tegenover Japan in de achtste finales. "We zullen hen niet onderschatten", aldus Mertens. "De Japanners hebben een sterk en compact team en staan niet voor niets in de achtste finales. Ze versloegen Colombia en hebben Polen toch uitgeschakeld in hun poule. Ik heb tegen Honda en Nagatomo gespeeld. Japan heeft enkele spelers bij grote ploegen. Ik zou hen zeker niet onderschatten. We moeten 100 procent ons best doen, want het kan onze laatste wedstrijd zijn."

In november 2017 oefende België tegen Japan in het Jan Breydelstadion (1-0 zege). "Toen speelden enkele jongens die nog niet veel samengespeeld hadden, bovendien op een slecht veld. Een WK-wedstrijd is toch iets anders."

De Rode Duivels hebben nu al heel wat ononderbroken gezamenlijke trainingsarbeid achter de rug. Volgens Mertens benaderen de trainingen die van bij een club. "We zijn heel goed aan het werken. Er zijn heel veel stappen gezet. Het vertrouwen is gegroeid. Er ontstaan gewoontes, net als bij een club."

bron: Belga