Diamond League Parijs - Tweede plaats en 1m97 voor Nafi Thiam in het hoogspringen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zevenkampster Nafi Thiam is zaterdag mooi tweede geworden in het hoogspringen bij de Diamond League-meeting atletiek in Parijs. Ze wipte over 1m97, de winst ging met een beste wereldjaarprestatie van 2m04 naar de Russin Maria Lasitskene. Philip Milanov werd in het discuswerpen zevende met 64m00. Thiam begon haar wedstrijd op 1m85 en klaarde dat bij de eerste poging. Daarna ging het in twee pogingen over 1m90, en later ging ze na drie beurten over 1m94. Vanaf dat moment kon Thiam haar wedstrijd al degelijk noemen, maar afgelopen was het nog niet. De olympische en wereldkampioene in de zevenkamp ging bij haar tweede poging over 1m97. Het ging naar 2m00, maar dat bleek te hoog gegrepen voor Thiam. In mei bracht ze het wereldrecord hoogspringen binnen een zevenkamp nog op 2m04.

Claire Orcel, eveneens een Belgische en zelfs al geplaatst voor het EK in Berlijn in het hoogspringen, ging bij haar eerste beurt over 1m85. Daarna bleek 1m90 te hoog gegrepen. Eerder dit jaar ging Orcel wel al over 1m90.

Discuswerper Philip Milanov bleef steken op 64m00. Hij gooide eerder dit seizoen al 66m51 en is geplaatst voor het EK in Berlijn.

bron: Belga