Deense bondscoach wil Kroatische dreiging collectief opvangen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kroatië en Denemarken staan morgen (20u) in Nizhny Novgorod tegenover elkaar in de achtste finales van het WK in Rusland. "Ik denk dat jullie een ander Denemarken zullen zien in vergelijking met de poulefase", verklaarde de Deense bondscoach Age Hareide op de persconferentie daags voor de wedstrijd. Mits een zege tegen de Kroaten evenaren de Denen hun beste resultaat op een WK, in 1998 schopten ze het in Frankrijk tot de laatste acht.

"Je moet Kroatië niet herleiden tot Luka Modric", zei Hareide. "Met Rakitic, Mandzukic en Perisic beschikken ze over enorm veel kwaliteit. We zullen hen trachten collectief op te vangen. We hebben ook veel goede spelers, we vormen een echt team."

Denemarken, tweede in groep C achter Frankrijk, maakte veel minder indruk dan de Kroaten, die 9 op 9 pakten. Na een krappe 1-0 zege tegen Peru volgde een 1-1 tegen Australië en een 0-0 tegen Frankrijk na een draak van een wedstrijd. Vijf punten en twee goals volstonden voor de Denen om de achtste finales te bereiken.

"Ik denk dat het een heel goede match wordt tussen twee teams die zich in aanvallend opzicht zullen testen", stelde de Noor. "Het komt er op aan goed te verdedigen en aan te vallen, en daarin een goed evenwicht te vinden. Dankzij onze snelle spelers kunnen we ook inzetten op de counter."

Aanvoerder Simon Kjaer beklemtoonde dat Denemarken al sinds oktober 2016 (tegen Montenegro) geen officiële wedstrijd meer heeft verloren. "Bovendien houden we vaak de nul. Verder zijn we voorin meer trefzeker geworden. Ik denk dat we niet veel zwakke punten hebben, en de Kroaten weten dat. We zijn niet voldaan na het bereiken van de achtste finales, we willen meer", besloot de verdediger van FC Sevilla.

bron: Belga