NMBS verwacht goede alternatieve dienstverlening in avondspits

door
Belga
Leestijd 1 min.

De minimale dienstverlening op het spoor, die is ingesteld wegens de 48 urenstaking sinds gisterenavond 22 uur van de socialistische spoorbond, loopt ook deze middag goed. "Dat is ook zo in de avondspits", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman in een update. Gisteren om 22.00 uur ging een 48 urenstaking van de socialistische vakbond ACOD Spoor van start. Voor het eerst wordt er gewerkt met een minimale dienstverlening.

Het treinverkeer is zwaar verstoord door de staking. Vandaag rijdt over de hele dag gemiddeld 1 op de 3 treinen. Tijdens de ochtend- en avondspits rijden er iets meer treinen, vanwege die minimale dienstverlening, aldus de woordvoerder. Wie de trein moet nemen, krijgt het advies voor het vertrek naar het station de routeplanner van NMBS te consulteren.

Wie morgen naar de kust wil sporen, kijkt bovendien best uit naar een alternatief. De NMBS-woordvoerder waarschuwt dat er zaterdag geen extra treinen naar de kust rijden, "zelfs minder dan op een normale zaterdag".

In het algemeen verwacht de NMBS dat het treinverkeer zaterdag ook ernstig verstoord zal zijn. Naar verwachting zal één op de twee treinen zaterdag rijden, aldus nog Temmerman.

bron: Belga