Helft jonge vrouwen geniet niet van seks

seks

Volgens een onderzoek van de Britse overheidsinstelling Public Health England is 49% van de vrouwen tussen 25 en 34 niet tevreden over haar seksleven. Vrouwen tussen 55 en 64 zijn wel gelukkig met hun leven tussen de lakens. Minder dan een derde heeft klachten op gebied van seks.

Public Health England heeft voor dit onderzoek 7.300 Britse vrouwen ouder dan 16 jaar aan de tand gevoeld. Het is de eerste keer dat de overheidsinstelling zo’n grootschalig onderzoek uitvoert. De resultaten zullen gebruikt worden om het Britse beleid te verbeteren.

Ervaring maakt gelukkig

De belangrijkste pijnpunten bij vrouwen zijn de angst voor ongewenste zwangerschappen en soa’s, menstruatiepijn en moeilijk zwanger worden. Hoe ouder vrouwen worden, hoe minder ze volgens de studie klagen over hun seksleven.

Het onderzoek peilde daarnaast naar het gebruik van anticonceptiemiddelen. Die zijn erg in trek. Een derde van de vrouwen gebruikt een spiraaltje en ook de anticonceptiepil wordt door een derde van de ondervraagde vrouwen geslikt.