WK 2018 - Rode Duivels al sinds 1994 ongeslagen in WK-groepsfase

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met de 0-1 zege van de Rode Duivels van donderdag tegen Engeland op de slotspeeldag in groep G zijn de Belgen nu al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen in de groepsfase van het WK. De laatste nederlaag dateert van de slotwedstrijd in de groep op het WK van 1994 in de Verenigde Staten toen er met 0-1 verloren werd van Saoedi-Arabië, na een onwaarschijnlijk doelpunt van Saeed Al-Owairan.

Op het WK van 1998 volgden er drie draws tegen achtereenvolgens Nederland, Mexico en Zuid-Korea. Ook op het WK van 2002 werd er niet verloren, met draws tegen Japan en Tunesië en een zege tegen Rusland. Op de WK's van 2006 en 2010 waren de Belgen niet van de partij. Vier jaar geleden in Brazilië werd de groepsfase net als deze keer afgesloten met het maximum van de punten. De Belgen wonnen toen van Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

Deze Rode Duivels zijn nu in totaal al 22 wedstrijden ongeslagen, enkel Spanje doet nog net iets beter. Met negen op negen stoten de Belgen in Rusland met het maximum van de punten en als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Daarin nemen ze het reeds maandag in Rostov op tegen Japan, de nummer twee uit groep G. In de kwartfinales wacht vervolgens meer dan waarschijnlijk een duel met toernooifavoriet Brazilië, op voorwaarde dat Neymar en co voorbij Mexico geraken in dit toch wel onvoorspelbare WK. Een tweede plaats in de groep had meer voordelen opgeleverd, met Colombia in de achtste finales en bij de laatste acht Zweden of Zwitserland.

bron: Belga