NAVO-chef verwelkomt geplande top Trump-Poetin

door
Belga
Leestijd 1 min.

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, verwelkomt de geplande ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin, die enkele dagen na de NAVO-topbijeenkomst van juli plaatsvindt. "Ik verwelkom de komende ontmoeting tussen president Trump en president Poetin omdat ik geloof in dialoog", zei Stoltenberg voordat hij zich bij de leiders van de Europese Unie voegde die in Brussel bijeenkomen. "Voor mij is dialoog geen teken van zwakheid, het is een teken van sterkte", voegde hij eraan toe.

"Het is volkomen in lijn met de politiek van de NAVO om met Rusland te praten, om Russische leiders te ontmoeten. We willen geen nieuwe Koude Oorlog, we willen Rusland niet isoleren. We willen streven naar een betere relatie met Rusland", zei Stoltenberg.

Dialoog is ook belangrijk om het risico te beperken dat het per ongeluk tot een confrontatie komt, merkte de NAVO-chef op. Aan een relatie moet volgens hem gewerkt worden, ook als ze moeilijk is en niet verbetert.

bron: Belga