Dode en verschillende gewonden na aanvaring tussen twee schepen in Scheveningen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij Scheveningen, een stadsdeel van Den Haag in Nederland, zijn twee boten tegen elkaar gevaren. Daarbij is zeker één dode gevallen, meldt de veiligheidsregio. Er liggen mogelijk nog mensen in het water. Daarom hebben de hulpdiensten een grote zoekactie op touw gezet. "Er zijn meerdere mensen overboord geslagen, een deel is intussen uit het water gehaald en wordt behandeld door ambulancepersoneel. Alle hulpdiensten zijn uitgerukt: politie, brandweer, ambulances en reddingsboten", aldus een woordvoerder van de brandweer. Over hoe de gewonden eraan toe zijn, kan de veiligheidsregio nog niets kwijt.

Volgens het Algemeen Dagblad zou het ongeluk gebeurd zijn in de eerste binnenhaven, en zouden twee zogenaamde RIB's tegen elkaar zijn gebotst. Dat zijn kleine, snelle boten voor rondvaarten op zee. Op een van de bootjes, dat gehuurd was door een bedrijf, zouden acht inzittenden hebben gezeten.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft een vergadering van de gemeenteraad verlaten om zich op de hoogte te laten stellen van het ongeval.

bron: Belga