Is zonnebaden uit de mode?

zonnebaden

In de jaren ’90 waren we trots op onze gebruinde huid. Het was een bewijs dat onze vakantie in de zon geweldig was. Vandaag zijn we een pak voorzichtiger, want we kennen intussen de mogelijke schadelijke gevolgen van zonnekloppen. Hier zijn alvast enkele tips om op een verantwoorde manier een subliem bruin kleurtje te krijgen.

Voor je vertrekt: de scrub

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar met een scrub verwijder je dode huidcellen en bereid je je huid op een ideale manier voor om te bruinen.

Omdat de huid van je gezicht veel delicater is dan die van je lichaam gebruik je er best een andere scrub voor.

Expert-zonneklopper

Een mooie gebruinde huid krijg je natuurlijk niet op één dag. Het is dan ook een goed idee om voor je op vakantie vertrekt een kuur te volgen die je huid voorbereidt op de zon. Forté Pharma Expert Bruinen werkt van binnenuit:

  1. Het afweermechanisme van de huid wordt voorbereid en geactiveerd.
  2. Sublimeert en verlengt het bruinen.
  3. Huidveroudering door de zon wordt tegengegaan.

Opgelet: het bruinen sublimeren met de hulp van voedingssupplementen is niet hetzelfde als je huid beschermen. Combineer het gebruik van voedingssupplementen dus altijd met een aangepaste zonnebescherming.

Mistige bescherming

Photoderm MAX Brume solaire SPF50+ is een zonnecrème die je zeer hoge bescherming biedt zonder dat je je hoeft in te smeren.

De exclusieve combinatie van dermatologische UVA/UVB-filters en het gepatenteerde Bio-celbescherming™ biedt een optimale bescherming tegen schadelijke Uv-straling alsook een inwendige biologische bescherming. Bio-celbescherming™ cellulaire activeert de natuurlijke weerstand van de huid, beschermt de cellen en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen.

Perfect voor sport- en buitenactiviteiten en een ideale textuur voor mannen met behaarde huid!

En na de zon? Happy hour voor je huid!

Na een heerlijke dag zonnebaden op het strand is het tijd voor een aperitiefje! Laat dit leuke moment niet verpesten door het onaangename gevoel van een trekkende huid. Na een langdurige blootstelling aan de zon moet je huid immers gerehydrateerd worden.

Gebruik bijvoorbeeld Vichy Aftersun, om je uitgedroogde huid intens te rehydrateren. Eens ze verzacht en gevoed is, kan je weer de zon in!