Martinez: "Winnen is niet de prioriteit"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor bondscoach Roberto Martinez is winnen morgen niet de prioriteit van de Rode Duivels in hun laatste groepswedstrijd op het WK. "Morgen willen we goed presteren", aldus de bondscoach, daags voor het duel met Engeland. Volgens hem wordt de wedstrijd een "feestwedstrijd". "Beide teams zullen kunnen genieten van de kwalificatie." "We zijn geplaatst en dat was de prioriteit", aldus Martinez voor de pers. "Morgen is een kans voor ons om te groeien als ploeg."

Martinez zal naar verwachting morgen enkele wissels doorvoeren. "Ik geloof in elke speler in deze selectie. Het zou dom van me zijn om morgen niet in hen te geloven", zei hij.

Doelman Thibaut Courtois is wel zeker van zijn plaats tegen Engeland. Martinez wil de doelman continuïteit bieden. Voor Romelu Lukaku komt de wedstrijd waarschijnlijk een dag te vroeg. "Er is geen verdere schade voor Romelu. Een scan heeft goed nieuws gebracht. Hij herstelt nog, morgen is misschien een dag te vroeg voor hem. Maar ik denk niet dat het langer zal duren."

De Rode Duivels spelen morgenavond hun derde WK-groepsduel tegen Engeland in Kaliningrad. Beide ploegen wonnen hun twee vorige duels. België en Engeland staan samen op kop in poule G, met evenveel punten én doelpunten uit twee wedstrijden.

bron: Belga