Joachim Löw sluit afscheid van Mannschaft niet uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Joachim Löw sloot vandaag na de pijnlijke uitschakeling op het WK niet uit dat hij ermee ophoudt als bondscoach van Duitsland. "Het is te vroeg om daar nu op te antwoorden. De teleurstelling is te groot. Ik ga een paar uur nodig hebben voor ik de dingen weer klaar zie", stelde de 58-jarige Löw, die sinds 2006 het Duitse roer in handen heeft. "We moeten er in alle kalmte over nadenken hoe het nu verder moet, er eerst is een nacht over slapen. Uiteraard moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen voor dit debacle. Nooit had ik durven denken dat we er tegen Zuid-Korea uit zouden gaan. We hebben ons plan op het veld niet kunnen uitvoeren en dat is al het hele toernooi zo. Onze uitschakeling is dan ook logisch. We verdienden niet om door te gaan. Ik kan onze tegenstanders alleen maar feliciteren."

"We verliezen hier meer dan alleen maar een wedstrijd, we verliezen veel van wat we de voorbije jaren opgebouwd hebben. Sinds 2006 speelden we altijd minstens de halve finales. Heel frustrerend is dat. We gaan goed moeten analyseren wat er precies fout gelopen is."

Löw zette vorige maand nog zijn handtekening onder een nieuw contract, dat pas na het volgende WK van 2022 in Qatar afloopt. Teammanager Oliver Bierhoff verwacht wel dat Löw ondanks de snelle uitschakeling op post zal blijven.

Het was typisch Duits geweest als Mats Hummels zijn ploeg in de slotfase van de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea met een rake kopbal alsnog op het WK had gehouden. De verdediger miste echter voor open doel. "Ik had moeten scoren, die bal moest er gewoon in", erkende Hummels. "We hebben tot het einde geknokt, zelfs na die 1-0 van de Koreanen nog. Maar het was weer niet voldoende. We wisten dat het moeilijk zou worden. Alleen in de groep van Engeland en België werden ploegen makkelijk verslagen. Dat het zo moet aflopen, is heel zuur voor ons en voor alle Duitse voetbalfans. Dit doet heel, heel veel pijn."

"Onze oefenwedstrijden in de aanloop naar het WK waren ook niet goed. Ik denk dat we onze laatste goede wedstrijd in de herfst van 2017 hebben gespeeld. Als we na de zomer weer bijeen komen, dan moeten we maar eens goed met elkaar gaan praten."

Bron: Belga