Anick Berghmans blijft in verdenking gesteld als medeplichtige aan Lommelse plofkraak

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zowel de Lommelse schepen Anick Berghmans als haar vriend werden deze namiddag na verhoor door de onderzoeksrechter - zonder voorwaarden - in vrijheid gesteld. Het aandeel van de schepen in de Lommelse plofkraak wordt verder onderzocht. Dat meldt het parket van Limburg. Nadat haar vriend Y.B. na zijn verhoor al mocht beschikken, werd ook schepen Anick Berghmans na verhoor in vrijheid gesteld. De Lommelse schepen blijft wel in verdenking gesteld voor diefstal met braak en bendevorming. Aangezien de tenlastelegging bevestigd is, moet ze ter beschikking van het gerecht blijven. Haar vriend wordt niet in verdenking gesteld.

"Het is zo dat de schepen in verdenking werd gesteld als medeplichtige van de plofkraak te Lommel", zegt Dorien Vanderheiden, persmagistraat bij het parket van Limburg. "Als men dat juridisch kwalificeert, kan de plofkraak gekwalificeerd worden als diefstal met braak en daarnaast werd er een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor bendevorming."

Bij Anick Berghmans werd achter haar huis een Audi onder een zeil gevonden. Die auto werd mogelijk gebruikt door de plofkraakbende in Lommel. De aangetroffen auto is in beslag genomen en wordt verder onderzocht, met name door een sporenonderzoek van de wagen en het Bpostkantoor in Lommel.

bron: Belga