Royal Automobile Club verhuurt wagens aan ouders die hun kind willen leren autorijden

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Royal Automobile Club Belgium (RACB) heeft een nieuw concept voorgesteld om te leren autorijden. Bij RACB vzw kunnen ouders of begeleiders een auto huren die speciaal werd aangepast om te leren autorijden. "Op die manier blijven zowel de leerling-bestuurder als de begeleider van angst bespaard en kunnen de kosten om een rijbewijs te behalen binnen de perken gehouden worden", stelt RACB. "Ouders die hun zoon of dochter zelf willen leren autorijden, worden soms met onverwachte problemen geconfronteerd", zegt Frédéric Maeyens van RACB. "Het leasecontract laat bijvoorbeeld niet toe dat de wagen gebruikt wordt om te leren autorijden. Of de auto heeft een automatische versnellingsbak, of de verzekeringspolis laat niet toe dat een jongere van minder dan 23 jaar met het voertuig rijdt."

De RACB ontwikkelde daarom 'Conduct', een nieuw concept met "de veiligheid, de kwaliteit en de betaalbaarheid van de rijopleiding in gedachten". "Via Conduct kan elke ouder een speciaal uitgeruste wagen huren. Net zoals wagens van autorijscholen hebben de Conduct-voertuigen twee rem- en ontkoppelingspedalen. De lesauto is ook voorzien van ABS en ESP, een automatisch remsysteem en dubbele bediening van knipperlichten en claxon. Dankzij de twee binnenspiegels kan de begeleider het verkeer achter en naast de auto alsook de leerling-bestuurder in het oog houden", legt Maeyens uit.

Op dit ogenblik zijn er al een 20-tal verhuurpunten verspreid over België. In de nabije toekomst voorziet Conduct nog 15 bijkomende verhuurpunten. Een vloot van zo'n 50 voertuigen is voorzien tegen einde van 2018. Het lesvoertuig kan online gereserveerd worden vanaf 15 euro per uur.

De RACB is de op één na oudste automobielclub ter wereld.

bron: Belga