Prinselijke missie Argentinië en Uruguay - Reynders bezoekt stadion River Plate

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft maandag het stadion van de Argentijnse traditieclub River Plate, dat plaats biedt aan ruim 60.000 toeschouwers, bezocht. Hij deed dat dag op dag 40 jaar nadat de Argentijnse nationale ploeg er de WK-finale won tegen Nederland. Reynders vond tussen de zakelijke en politieke contacten van de Belgische economische zending in Argentinië en Uruguay de tijd om het museum en het stadion van River Plate te bezoeken. Bij een vorig bezoek aan Buenos Aires had hij al het stadion van de rivaliserende Boca Juniors bezocht.

De minister, een groot voetballiefhebber, wisselde er voetbaltruitjes uit. Zelf kreeg hij er eentje van River Plate met zijn naam op, in ruil schonk hij de clubleiding een gesigneerde outfit van zijn geliefde Standard Luik. Op het einde van de rondleiding sloot ook Waals minister van Werk en Economie Pierre-Yves Jeholet aan en voor hem lag er eveneens een gepersonaliseerde outfit klaar.

De dag werd afgesloten met een receptie voor de hele Belgische delegatie en lokale genodigden. Er stond een kleine tentoonstelling over de Smurfen opgesteld en er was een concert van het Belgische ensemble Soledad.

bron: Belga