Fellaini maakt nieuwe ploeg op 1 juli bekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marouane Fellaini maakt op 1 juli duidelijk waar zijn toekomst als clubvoetballer ligt, zo maakte hij vandaag tijdens een persmoment in het Russische Dedovsk bekend. De dertigjarige Fellaini zit sinds begin september 2013 bij Manchester United, waar zijn contract over vier dagen afloopt en hij dus een vrije speler is. Bij de Mancunians wordt de middenvelder meer dan gewaardeerd door coach José Mourinho, maar de besprekingen met het clubbestuur omtrent een contractverlenging waren eerder al vastgelopen. Fellaini mikte op twee jaar vast, terwijl United niet meer dan één jaar plus één jaar in optie wou aanbieden. Alles wijst dus op een vertrek, om een verlenging aan te kondigen zou er waarschijnlijk niet zolang gewacht worden.

Momenteel is het nog niet geweten waar zijn toekomst ligt, al is er al langer meer dan gewone interesse uit China en Turkije. Pas over enkele dagen zal er duidelijkheid zijn. "Ik weet al waar ik volgend seizoen zal spelen, maar ik kan het nog niet zeggen. De aankondiging volgt op 1 juli, ik moet daarvoor het einde van het WK niet afwachten. Op mijn WK heeft dit overigens geen invloed, ik ben mentaal sterk genoeg om met de situatie om te gaan", aldus Fellaini.

Fellaini start donderdag als vervanger van Kevin De Bruyne in de basis, mogelijk voor de laatste keer in zijn carrière als Rode Duivel. "Dat weet ik niet, ik neem het match per match. Pas na het WK beslis ik of ik nog doorga bij de Rode Duivels of niet. Ik heb nog geen beslissing genomen. Ik heb ook nooit gezegd dat ik na het WK zou stoppen als international, wel dat ik er over ging nadenken. Na het WK zal ik er wel met de coach over praten. Feit is dat ik intussen dertig jaar ben en er heel wat jongeren klaar staan. Als we het WK winnen? Dan denk ik wel dat er heel wat spelers zullen stoppen."

Zijn laatste basisplaats dateert intussen al van eind vorig jaar, toen hij in de met 3-4 gewonnen spektakelwedstrijd op bezoek bij Bosnië-Herzegovina op het halfuur geblesseerd naar de kant moest. "Nadien bleek het moeilijk om terug een basisplaats te veroveren. Ik aanvaard de beslissingen van de coach, het heeft niets met het systeem te maken. Ik weet ook niet of ik donderdag zal starten. Als de coach me nodig heeft, ben ik er klaar voor", eindigde Fellaini.

Bron: Belga