Saoedi-Arabië verlaat Rusland met zege tegen Egypte

Saoedi-Arabië heeft Egypte vandaag met 2-1 verslagen op de derde en laatste speeldag in groep A op het WK voetbal. Het winnende doelpunt viel pas diep in de blessuretijd. Beide landen, die hun eerste twee groepswedstrijden verloren, kwamen niet meer in aanmerking voor de achtste finales. De Egyptische ster Mohamed Salah opende in de 22e minuut de score in de Volgograd Arena. De flankaanvaller van Liverpool pakte uit met een mooie lob over de ver uitgekomen Saoedische doelman. Meteen daarna was Salah dichtbij een tweede Egyptische treffer. Hij mocht alleen richting Al-Mosailem lopen, maar een nonchalante lob hobbelde naast.

Vijf minuten voor rust kreeg Fathi de bal ongelukkig tegen de arm in de eigen zestien, waardoor Al-Muwallad de Saoedi's langszij kon brengen. Zijn penalty werd echter gestopt door de Egyptische doelman Essam El-Hadary, sinds vandaag met zijn 45 jaar en 161 dagen de oudste speler ooit die in actie kwam op een WK. Hij duwde het leer tegen de lat. Even later kreeg Saoedi-Arabië opnieuw een strafschop, dit na een lichte overtreding op Al-Muwallad. Al-Faraj zorgde voor het eerste Saoedische doelpunt op dit WK.

Bijna een kwartier ver in de tweede helft was Treziguet er voor Egypte dichtbij. Zijn kopbalpoging ging nipt naast. Verder was El-Hadary alert bij twee Saoedische pogingen. In het slot mocht invaller Kahraba nog alleen afstormen op Al-Mosailem, maar hij besloot recht op de Saoedische doelman. Het venijn zat hem in de staart voor de Egyptenaren, want diep in de blessuretijd (90.+5) trapte Al-Dawsari het leer alsnog voorbij El-Hadary in de linkerbenedenhoek.

In de andere wedstrijd in poule A won Uruguay met 3-0 van Rusland. Daardoor stoten de Uruguayanen als groepsleider met 9 punten door naar de achtste finales, samen met Rusland (6 punten). Saoedi-Arabië (3 punten) en Egypte (0 punten) zijn uitgeschakeld.