WK 2018 - "Naar mijn gevoel proberen te winnen tegen Engeland"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin De Bruyne was indrukwekkend sterk op het middenveld, zaterdag in de demonstratie tegen Tunesië die uiteindelijk met 5-2 gewonnen werd. De Rode Duivels zijn daardoor met zes op zes quasi zeker van de tweede ronde, ze moeten enkel nog het resultaat van het duel tussen Engeland en Panama van zondag afwachten. In het slotduel tegen The Three Lions staat dan meer dan waarschijnlijk enkel nog de groepswinst op het programma, terwijl het programma voor de nummer twee momenteel makkelijker oogt. "Je moet je zo goed mogelijk voorbereiden op die wedstrijd tegen Engeland. Naar mijn gevoel moeten we proberen die match te winnen. Ik weet niet wat de plannen van de trainer zijn. Voor mij maakt het niet uit of er wissels zullen zijn, de coach beslist. Het belangrijkste is dat iedereen fit is op dit toernooi", vertelde KDB, die zelf in de Premier League actief is.

"We hebben gewonnen en zijn gekwalificeerd, dat is het belangrijkste. Tunesië probeerde meer druk te zetten, dan is er meer ruimte en heb je een open wedstrijd. Als onze spelers voorin drie tegen drie komen, is dat heel gevaarlijk. Vandaag hebben de omstandigheden ertoe geleid dat er aanvallend wel wat mogelijk was. We pakken twee tegendoelpunten, dat is nu eenmaal voetbal."

Romelu Lukaku werd de eerste speler sinds Diego Maradona in 1986 die in twee WK-wedstrijden op rij twee keer wist te scoren. De Argentijn slaagde daar 32 jaar geleden in tegen Engeland en België. "Dat is leuk, je hebt het hier over een van de grootste spelers aller tijden. Ik heb niets gewonnen, ik wil gewoon dat mijn team de wedstrijd wint. Ik bekijk dat allemaal heel nuchter."

"We weten dat we nog moeten verbeteren. We zijn relax, morgen volgt er een analyse en dan komt de focus al op de volgende wedstrijd. We zitten nog steeds in de groepsfase. Voor mij start het toernooi pas echt in de tweede ronde. Engeland is een wedstrijd als een andere."

Bron: Belga