BK wielrennen - Wilfried Peeters: "Zou raar zijn om Belgisch kampioen thuis te laten van de Tour"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De nationale titel van Yves Lampaert was de 44e seizoenszege voor Quick-Step Floors. Bovendien pakte het team van manager Patrick Lefevere in Binche goud én zilver in een wedstrijd die ze helemaal domineerden. Er stonden nochtans maar zes renners van Quick-Step aan het vertrek.

"Yves Lampaert behoorde zeker tot mijn lijstje met kanshebbers op de eindzege. En dat is gebleken", lachte sportdirecteur Wilfried Peeters na afloop. "Wat hij vandaag gedaan heeft is een supernummer opvoeren. Lampaert zat een hele dag in de vuurlinie. We wilden de ontsnapping met Thomas De Gendt, in het begin van de koers, niet zo lang laten wegrijden. Vandaar dat er al moest gewerkt worden. Vergeet ook niet dat wij hier met slechts zes renners aan de start stond door het uitvallen van Iljo Keisse."

"Toen Gilbert, Lampaert en Stuyven in de aanval trokken was het in orde", vervolgde Peeters. "De kans dat er iemand van ons op het hoogste schavotje zou staan was dan wel zeer groot. We pakten uiteindelijk zelfs één en twee. Beter kan bijna niet. Of Lampaert mee gaat naar de Tour? Het zou raar zijn een Belgische kampioen thuis te laten. Bovendien missen we ook Iljo Keisse. Een oplossing dringt zich op, maar we zullen eerstdaags wel bekendmaken wie definitief mee gaat naar de Tour de France."

bron: Belga