Annelies Dom wil genieten van titel en overweegt in 2020 te stoppen met koersen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 32-jarige Annelies Dom (Lotto Soudal) mag een jaar lang met de tricolore trui rondrijden. Dom haalde het in een sprint met vier van haar teamgenote Valerie Demey en Sanne Cant werd derde. Sofie De Vuyst, die haar achterwiel in de slotkilometer zag blokkeren, moest genoegen nemen met de vierde plaats.

"Er was al vrij snel in de wedstrijd een aanval met vier rensters. Die kregen vlug meer dan één minuut. Daar werd in de groep wel zeer zenuwachtig op gereageerd. Sommige probeerden de kloof te dichten, anderen wilden dat dan weer niet. Wij hadden van de teamleiding de opdracht gekregen om ons de eerste twee ronden sowieso rustig te houden. Dat gebeurde ook", meldde kersvers kampioene Annelies Dom.

"Wij speelden met de ploeg ook niet op één pion. Iedereen kreeg zijn kans. In de breedte hebben wij de wedstrijd gemaakt. In de juiste ontsnapping zaten wij ook met twee rensters. Dat maakte het voor ons wel gemakkelijk. Bovendien hadden wij als excuus dat Lotte Kopecky in de grote groep zat. Zij was onze kopvrouw. Wij zijn met onze kopgroep wel goed blijven samenwerken en probeerden soms een uitval op te zetten. Dat lukte niet en uiteindelijk draaide het uit op een sprint met vier. Ik bleek daarin de snelste met de titel tot gevolg", vervolgde Annelies Dom.

Annelies Dom mag nu een heel seizoen met de tricolore trui rondrijden. "Wat dat gaat geven weet ik nog niet. Het is immers de eerste keer dat ik Belgisch kampioene wordt. De mensen langs de weg zullen me nu wel vlugger opmerken. Ik kick evenwel niet op het feit dat ik nu bekender ga worden in het peloton. Ik koers nog steeds met volle overtuiging en met volle passie. Daarvoor doe ik het nu eenmaal. De aandacht van de media is misschien wel leuk en dat neem ik er graag bij", verduidelijkte Annelies Dom

De kersverse kampioene is ook actief op de piste. "En dat wil ik zo nog wel een tijdje houden ook", vervolgt Annelies Dom. "Ik zou graag stoppen in 2020 in Tokio tijdens de Olympische Spelen. Maar dat is nog veraf. Eerst wil ik wat genieten van deze titel", lachte Dom.

bron: Belga