WK 2018 - Roberto Martinez ziet ruimte voor verbetering ondanks glansprestatie tegen Tunesië

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels veegden Tunesië zaterdag met een glansprestatie van de mat, maar gaven wel wat kansen weg en incasseerden ook twee tegendoelpunten. Roberto Martinez ziet dan ook nog ruimte voor verbetering en houdt vast aan het "proces" waarin zijn Rode Duivels zitten. Elke wedstrijd moet een stap vooruit zijn. "Het kan zeker nog veel beter", vertelde de bondscoach na de wedstrijd. "Ik moet Tunesië een pluim geven voor hun ingesteldheid. Zij zorgden voor een heel andere wedstrijd dan tegen Panama. Een open wedstrijd omdat ze moesten winnen. Wij kregen mogelijkheden en hebben die echter benut. Toch kan de balcirculatie beter en moeten we na de 2-0 de wedstrijd beter controleren. Er waren ook veel goede punten: ik zag een pak meer scherpte en de verstandhouding voorin was zeer goed. We zitten nog steeds in een proces, daar verandert deze wedstrijd niets aan. Er zijn veel zaken waaraan we moeten werken en dat werk start morgenvroeg."

Na de wedstrijd begint de familiedag en dus mag de riem er even af. "Ik begrijp dat er euforie is, we hebben ook wel wat te vieren, heel België moet dat trouwens doen. Het is al lang geleden dat we nog eens vijf keer konden scoren op het WK. Nadien starten we echter opnieuw met het werk."

Met acht doelpunten in amper twee wedstrijden zijn de Rode Duivels als een sneltrein aan het WK gestart. Enkel het verrassende Rusland doet momenteel even goed. De aanval loopt momenteel als een pletwals en dat is volgens Martinez de verdienste van het hele team. "De balans op het veld moet juist staan, de structuur moet kloppen en de houding van het elftal moet correct zijn. Ik heb vandaag een team gezien dat wil afzien en pas als dat het geval is, drijft de individuele klasse boven. Talent alleen is niet voldoende."

Romelu Lukaku is met vier doelpunten gedeeld topschutter en de Belgische exponent bij uitstek van de aanvallende weelde. "Rom probeert veel te scoren, maar niet ten koste van alles. Hij weet dat het team voorop komt en als je daaraan bijdraagt, er een beloning volgt. Hij blaakt van zelfvertrouwen. Het feit dat we veel scoren is zeker geen verrassing voor ons", besloot de bondscoach.

bron: Belga