WK 2018 - Peruviaanse spits Farfan afgevoerd na stevige botsing

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Peruviaanse aanvaller Jefferson Farfan is zaterdagnamiddag naar het ziekenhuis afgevoerd. De spits van Lokomotiv Moskou verloor op training in Moskou het bewustzijn na een botsing met een ploegmaat. Peru oefende in aanloop naar hun derde en laatste match in groep C op de terreinen van Dinamo Moskou. Daar liep de 33-jarige Farfan met zijn hoofd aan tegen dat van een ploegmaat. De Peruviaanse aanvaller verloor het bewustzijn en werd afgevoerd naar een nabijgelegen ziekenhuis. Daar kwam hij opnieuw bij zinnen. Zijn toestand is ook stabiel, meldden Peruviaanse media. Farfan blijft nog wel in het ziekenhuis voor extra testen.

Peru kan zich na nederlagen tegen Australië (1-0) en Frankrijk (1-0) niet meer plaatsen voor de achtste finales van het WK. In de wedstrijd tegen Denemarken van dinsdag gaan de Peruvianen wel op zoek naar hun eerste treffer en punt op dit WK.

Farfan, die jarenlang de kleuren van Schalke 04 verdedigde, startte in de openingswedstrijd, maar moest tegen Australië vrede nemen met een rol als invaller.

bron: Belga