WK 2018 - Mexico zet na Duitsland ook Zuid-Korea opzij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mexico heeft op het WK voetbal in Rusland ook zijn tweede groepswedstrijd gewonnen. Na de verrassende 1-0 winst tegen wereldkampioen Duitsland, volgde zaterdag een 2-1 zege tegen Zuid-Korea. Carlos Vela opende in de 26e minuut de score in de Rostov Arena. De Mexicaan zette een strafschop om. In de 67e minuut zette Javier Hernandez de 2-0 op het bord. Son Heung-min zorgde in de extra tijd voor de Koreaanse goal.

Met 6 op 6 ligt Mexico in polepositie voor een plaats in de achtste finales. Zuid-Korea sprokkelde nog geen enkel punt. Duitsland speelt om 20 uur in Sotsji tegen Zweden, dat eerder de Koreanen versloeg met 1-0.

Op de slotspeeldag volgende week woensdag (op 27 juni) staan Zuid-Korea/Duitsland en Mexico/Zweden op het programma.

Na de knappe 1-0 winst tegen Duitsland voerde de Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio een wissel door in zijn elftal. Achterin kreeg Alvarez de voorkeur op Ayala. Bij de Koreanen kwamen in vergelijking met de 0-1 nederlaag tegen Zweden drie verse krachten in de ploeg. Kim Min-woo verving in de defensie de geblesseerde Park Joo-ho. Daarnaast maakten middenvelder Koo Ja-cheol en spits Kim Shin-wook plaats voor Ju Se-jong en Moon Seon-min.

Na een potig wedstrijdbegin, waarin vooral de Zuid-Koreanen zich lieten gelden, kwam Mexico in de 26e minuut op voorsprong. De bal ging op de stip nadat Jang een voorzet van Guardado tegen de arm kreeg. Carlos Vela, ploegmaat van Laurent Ciman bij Los Angeles FC, klaarde de klus.

Aan de overzijde beleefde Standard-doelman Ochoa een vrij rustige namiddag. Alleen de Koreaanse vedette Son toonde zich via de counter enkele keren maar echt dreigen kon de Tottenham-speler niet.

Een kwartier na de pauze was Andres Guardado in zijn 150e interland dicht bij de 2-0. Er was een goeie Koreaanse doelman Jo nodig om het leer uit het kader te tikken. Enkele minuten later mochten de Mexicanen toch juichen. Javier 'Chicharito' Hernandez rondde een counter simpel af (2-0).

In de toegevoegde tijd werd het nog even spannend toen Son plots vernietigend uithaalde en zo Ochoa vloerde. Maar dichter kwam Zuid-Korea niet.

bron: Belga