WK 2018 - "Eerste kwartier en derde doelpunt hebben ons genekt", menen Tunesische spelers

door
Belga
Leestijd 2 min.

"We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en hebben het eerste kwartier twee doelpunten geslikt van een sterke tegenstander, en dat heeft er onze taak niet makkelijker op gemaakt." Zo reageerde de Tunesische doelman Farouk Ben Mustapha zaterdag na de zware 5-2 nederlaag van zijn team tegen België. "Als je tegen sterren als (Eden) Hazard en (Romelu) Lukaku speelt, dan is het onvergeeflijk om defensieve blunders -positioneel en qua dekking- te begaan", zei het sluitstuk van het Tunesische Aigles de Carthage (Adelaars van Carthago). "Het derde doelpunt was het keerpunt van de wedstrijd, door zijn weerslag op het moreel van onze spelers."

"De zware nederlaag weerspiegelt niet de inspanningen van onze spelers, die geen spatje zweet hebben gespaard om onze kansen te verdedigen", aldus nog de vijfmaal gepasseerde doelman.

Volgens verdediger Syam Ben Youssef, die na 41 minuten het terrein moest verlaten wegens een blessure, zulen de Tunesiërs proberen zich tijdens de derde wedstrijd (tegen Panama) te herpakken "om ons met onze fans te verzoenen."

Ook voor aanvaller Wahbi Khazri was het derde Belgische doelpunt, net voor de rust, een keerpunt. "We zijn zwakjes aan de wedstrijd begonnen, waardoor België de partij op alle gebieden kon beheersen. Het derde doelpunt begroef alle hoop om de gelijkmaker te maken. Dat we zo enorm veel achter de bal moesten lopen, heeft ons op het einde van de partij fysiek parten gespeeld", luidde het. "Ergens is het prettig om tegen voetballers van het kaliber Hazard, Lukaku en De Bruyne te spelen, maar het blijft moeilijk."

bron: Belga