Minstens 22 doden bij verkeersongevallen in Bangladesh

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minstens 22 mensen zijn zaterdag omgekomen bij twee verschillende verkeersongevallen in Bangladesh. Dat zegt de politie.

Negen mensen lieten het leven toen een bus met passagiers van de snelweg ging en in de gracht belandde vroeg zaterdagochtend in het Gaibandha district in het noorden van het land, aldus politieman Mahmudul Alam. Zeven anderen overleden in het ziekenhuis. Meer dan 20 passagiers liggen overigens nog altijd in het ziekenhuis. De meeste slachtoffers waren onderweg van de hoofdstad Dhaka naar Panchagarh, het meest noordelijke district van het land. Wat de oorzaak is van het ongeval is nog onduidelijk.

Bij een ander verkeersongeval, in het nabijgelegen district Rangpur, kwamen zes andere mensen om. Ze waren uitgestapt toen hun chauffeur de band van het voertuig wilde vervangen en toen werd de stilstaande bus aangereden door een vrachtwagen. De brandweer kon 13 mensen nog redden.

Het aantal verkeersdoden in Bangladesh ligt erg hoog omwille van de slechte wegen en het niet naleven van de verkeersregels.

bron: Belga