Martinez zag "scherpe" Rode Duivels

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels zijn zo goed als zeker van de tweede ronde op het WK na de indrukwekkende 5-2 zege tegen Tunesië in het stadion van Spartak Moskou. "Dit geeft voldoening", verklaarde bondscoach Roberto Martinez na afloop voor de microfoon van Sporza/RTBF. "Het is niet makkelijk zoveel te scoren in twee wedstrijden", stelde de Spaanse bondscoach van de Belgen, die op de eerste speeldag Panama met 3-0 versloegen. "Het is goed om de spelers zo voor elkaar te zien strijden. Daar bovenop komt het talent en de kwaliteit."

Tegen Panama moesten de Rode Duivels wachten tot de 47e minuut voor het eerste doelpunt, tegen Tunesië opende Eden Hazard al na zes minuten de score vanaf de strafschopstip. "Vandaag was het een andere wedstrijd in vergelijking met de match tegen Panama. De Panamezen zakten diep terug en speelden gestructureerd, we moesten toen oplossingen vinden. Vandaag hadden de Tunesiërs de verdienste dat ze hoog druk zetten en er een open wedstrijd van maakten. We verwachtten dat, Tunesië moest winnen."

"Het is goed dat we ons weten aan te passen aan verschillende soorten wedstrijden. Er is het verlangen om oplossingen te vinden. Soms zagen we af. Maar toen we volop voorwaarts gingen, leken we erg scherp", besloot Martinez.

Als Engeland niet verliest van Panama - ook een draw is toegestaan - is de achtste finale een feit. Op de slotspeeldag tegen Engeland staat dan enkel nog de groepswinst op het spel.

bron: Belga