Kevin De Bruyne zag Duivels "goeie match" spelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin De Bruyne maakte na de overtuigende 5-2 zege tegen Tunesië een positieve balans op. "Als er zeven doelpunten vallen waarvan je er zelf vijf maakt, ben je natuurlijk heel tevreden. We hebben een goeie match gespeeld. Onze start was heel goed. Jammer genoeg valt de 2-1 maar daarna hebben we geprobeerd de match in handen te nemen. We gunden hen iets meer balbezit maar probeerden om op de juiste momenten te prikken." Net als Romelu Lukaku vond ook De Bruyne dat de Rode Duivels nog efficiënter hadden kunnen zijn in hun tweede groepsmatch op dit WK. "In de tweede helft hadden we in het slot nog een paar keer meer kunnen scoren. Maar het belangrijkste is dat je de kansen creëert, voor doel verschijnt. Jammer dat we nog een tegengoal slikken, maar dat is nu eenmaal voetbal."

In vergelijking met de match tegen Panama legden de Belgen beter voetbal op de mat. Dat was volgens De Bruyne mogelijk dankzij de tactiek die Tunesië hanteerde. "Ze probeerden meer druk te zetten waardoor er meer ruimte vrijkwam voor ons. Ze zetten hoog druk waardoor ze achterin soms drie op drie speelden, wat heel gevaarlijk is tegen ons. Daar hebben we het verschil kunnen maken."

België is met 6 op 6 zo goed als geplaatst voor de achtste finales. Tegen Engeland zal het om groepswinst gaan. "Er moet niet gerekend worden", meent de spelmaker van Manchester City. "Winst of verlies tegen Engeland, we zullen doorgaan en dan is het nog afwachten tegen wie we zullen uitkomen. We moeten die match winnen."

bron: Belga