Ethiopische "premier was doelwit" van aanval

door
Belga
Leestijd 1 min.

De ontploffing tijdens een politieke rally in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba was gericht tegen premier Abiy Ahmed. Dat heeft een organisator van de bijeenkomst verklaard. De explosie kostte het leven aan verschillende mensen. Een precieze slachtofferbalans is er voorlopig niet. "Een individu probeerde de granaat naar het podium te gooien waar de premier zat, maar werd tegengehouden door het publiek", aldus de organisator.

Eerder verklaarde premier Abiy Ahmed dat bij de ontploffing verschillende doden en gewonden vielen. "Enkele mensen verloren het leven en sommige anderen raakten gewond in de goed georkestreerde aanval van vandaag. (...) Degenen die vandaag het leven lieten, zullen altijd worden herinnerd als martelaren. Liefde wint altijd. Anderen doden is een nederlaag. Aan degenen die hebben geprobeerd om ons te verdelen, wil ik zeggen dat ze daar niet in zijn geslaagd", aldus de premier.

Tienduizenden mensen waren in de hoofdstad samengestroomd om hun steun te betuigen aan de premier. Die probeert sinds zijn aanstelling in april heel wat hervormingen te realiseren en een open dialoog met de oppositie te voeren.

bron: Belga