Zit Johnny Depp binnenkort zonder geld?

Zit Johnny Depp binnenkort zonder geld?
AFP / T. Akmen

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone heeft acteur Johnny Depp zijn fortuin bijna volledig opgebruikt. Het zou gaan om zo’n 650 miljoen dollar. Veel geld zou verloren gegaan zijn aan rechtszaken tegen Depps voormalige businesspartners.

De steracteur spande een rechtszaak aan tegen The Management Group (TMG) voor nalatigheid, schending van fiduciaire verplichtingen en fraude. De acteur beweert dat onder toezicht van TMG 7 miljoen dollar werd betaald aan zijn zus Christi en zo’n 750.000 dollar aan haar assistent, zonder zijn medeweten. Ook zou TMG 13 jaar lang de belastingen van Depp te laat hebben ingediend, waardoor hij miljoenen aan boetes moest ophoesten. Depp eist nu meer dan 25 miljoen dollar van TMG.

Verwend nestAls reactie spande TMG op zijn beurt een rechtszaak aan. De aanklacht beschrijft Depp als “een impulsief, verwend nest dat er een ultra-extravagante levensstijl op nahoudt”. Om zijn levensstijl in stand te houden zou de acteur zo’n 2 miljoen dollar per maand uitgeven. “Meer dan hij zich kan veroorloven”, klinkt het.

Het artikel schetst geen al te rooskleurig beeld van Depps financiële situatie. Zo zou TMG beslag hebben gelegd op verschillende woningen van de acteur in Los Angeles, omdat hij een lening ter waarde van 5 miljoen dollar niet kon terugbetalen. Het stuk geeft ook een overzicht van Depps buitensporige uitgaven. Zo zou hij 3 miljoen dollar betaald hebben om de assen van een overleden vriend met een kanon de lucht in te schieten.