Vanaf tweede helft volgende week volop zon en kwik naar 29 graden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag zijn er wolkenvelden, die licht neerslag kunnen produceren, vooral aan de Nederlandse en Duitse grens. In het westen, van de kust tot de provincie Henegouwen, is het droog met mooie opklaringen. Maxima tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden op sommige plaatsen nabij de Franse grens. Komende nacht zijn er in de meeste streken brede opklaringen. Minima tussen 5 en 10 graden in het binnenland en rond 12 graden aan zee. Dat zijn de verwachtingen van het KMI. Morgenochtend begint lichtbewolkt en fris, maar vervolgens schuiven er veel wolkenvelden over ons land en vooral in de oostelijke helft van België kan er soms wat lichte regen of motregen vallen. In het uiterste westen blijft het overwegend zonnig. 's Avonds breekt de zon ook in de andere regio's door. De maxima liggen tussen 13 en 20 graden. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is het rustig en droog met weinig bewolking. In de Ardense valleien zijn mistbanken mogelijk. Minima liggen tussen 7 en 13 graden.

Een zwakke noordelijke stroming zorgt ook zondag voor de aanvoer van relatief frisse en vochtige, maritieme lucht over onze streken. Er is veel bewolking, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag komen er bredere opklaringen. De maxima stijgen tot 15 à 16 graden in de Ardennen, rond 17 graden aan zee en tot 19 of 20 graden elders.

Maandag zijn er vooral in het oosten van het land nog veel wolkenvelden, maar het blijft overal droog. Vanaf de kust worden de opklaringen breder en talrijker. Maxima tussen 17 en 23 graden. Dinsdag en woensdag krijgen we droog en zonnig weer, met af en toe hoge wolkensluiers. Het kwik stijgt naar maxima tot 24 graden op dinsdag en 26 graden woensdag. De aangevoerde lucht wordt steeds droger, waardoor de tweede helft van volgende week zomers warm wordt.

Donderdag en vrijdag krijgen we volop zon, met maxima tot 24 aan de kust en in de Ardennen. In het binnenland kunnen de temperaturen oplopen tot 28 à 29 graden.

bron: Belga