Zijn krekels de nieuwe superfood?

Krekel
Unsplash / J. Alzate

Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm. 

Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen.

Vegetarische burgers



De Australische Martina Meyer bracht drie jaar geleden krekelpoeder op de markt. “Toen we het product lanceerden, vonden de meeste mensen het wat vreemd om insecten op te eten”, vertelt ze aan de Britse krant Daily Mail.

“Gelukkig is dat gedrag ondertussen veranderd. Mensen worden zich steeds bewuster van de milieuproblemen waarmee we te maken hebben”, aldus Meyer. Krekels zijn namelijk een alternatieve eiwitbron die de aarde geen schade berokkent.

Je kunt het poeder toevoegen aan je shakes, smoothies, wok en zelfs aan je ontbijt of gebak. Daarnaast kun je er ook vegetarische burgers van maken.