"World Choir Games" in 2020 in Antwerpen en Gent

door
Belga
Leestijd 1 min.

In 2020 ontvangt Vlaanderen de World Choir Games, de grootste wedstrijd voor koren ter wereld. Het evenement met 500 koren uit 80 landen wordt om de twee jaar in een ander werelddeel georganiseerd. Antwerpen en Gent worden de gaststeden. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) schat dat het evenement onze economie 21 miljoen euro zal opleveren. De World Choir Games vonden eerder onder meer plaats in Shaoxing (China), Cincinnati (Verenigde Staten) en Riga (Letland). Dit jaar wordt het georganiseerd in Tshwane (Zuid-Afrika). Voor de editie van 2020 haalde Vlaanderen het van de Gangwon-provincie in Zuid-Korea.

Tussen 5 en 15 juli 2020 zullen professionele en amateurkoren het tegen elkaar opnemen in een elfdaags topevenement. Dat zal veel volk naar Vlaanderen halen: 500 koren uit 80 landen, tot 18.000 deelnemers, die ook familie en vrienden meenemen is samen goed voor naar schatting 30.000 buitenlandse bezoekers.

"We willen in de nabije toekomst nog meer internationale topevenementen naar Vlaanderen halen", zegt Weyts. "Evenementen zoals de World Choir Games zijn zeer interessant vanwege de internationale uitstraling en de opbrengsten voor onze economie, die conservatief geschat worden op 21 miljoen euro".

Minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) zegt dat het evenement de Vlaamse koren een extra impuls kan geven. "Vlaanderen is de bakermat van ongeveer 1.000 koren, met samen zo'n 32.000 leden die elke week zingen. Ik wil hen de kans geven om een thuismatch te spelen op de World Choir Games".

bron: Belga