Mitchelton zet alles op Adam Yates in Tour

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zijn tweelingbroer Simon stortte tijdens de Ronde van Italië helemaal in met de roze trui om zijn schouders, nu mag Adam Yates het gaan proberen in de Tour de France. De 25-jarige Brit gaat als kopman van Mitchelton-Scott La Grande Boucle in. Yates krijgt een ervaren ploeg mee, waarvan alleen de Australiër Michael Hepburn debuteert in de Tour. Omdat alles in dienst staat van de klassementsambities van Yates, blijft sprinter Caleb Ewan thuis. De Britse kopman begint aan zijn derde Tour de France. Yates eindigde twee jaar geleden op de vierde plaats. Hij ontving toen in Parijs de witte trui als beste jongere. Vorig jaar deed Adam Yates niet mee en was zijn tweelingbroer Simon de beste in het jongerenklassement. Simon Yates leek vorige maand in de Giro op weg naar de eindzege, maar met drie ritzeges op zak stortte hij in de slotweek helemaal in.

Adam Yates won dit seizoen al etappes in Tirreno-Adriatico en de Dauphiné. Hij werd in de Franse rittenkoers ook tweede in het eindklassement, na Geraint Thomas (Sky).

Selectie Mitchelton-Scott: Jack Bauer (NZe), Luke Durbridge (Aus), Mathew Hayman (Aus), Michael Hepburn (Aus), Damien Howson (Aus), Daryl Impey (ZAf), Mikel Nieve (Spa), Adam Yates (GBr)

bron: Belga