Meunier is blij met rentree Vermaelen op trainingsveld: "Één van beste Rode Duivels"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Meunier (26) is blij dat hij collega-verdediger Thomas Vermaelen opnieuw op het traingsveld mocht verwelkomen in het Russische Dedovsk. "Volgens mij is hij één van de beste Rode Duivels", zei de rechtsachter van Paris Saint-Germain vandaag op een persconferentie. Na de wedstrijd van zaterdag tegen Tunesië mogen de Rode Duivels hun vrouwen, kinderen en familie in het spelershotel verwelkomen. "Mentaal en psychologisch is het belangrijk dat de bondscoach ons extra rust gunt", verwees Meunier ook naar de woensdag toegekende rustdag. "Er zijn veel initiatieven genomen zodat we ons niet 'opgesloten' voelen. En dat zie je op het veld."

Thomas Vermaelen werkte vandaag in Dedovsk zijn eerste groepstraining op Russische bodem af met de Rode Duivels. "Hij had een goed gevoel op training, die hij helemaal heeft afgewerkt", vervolgde Meunier. "Het was tijd voor hem om terug te komen. We hebben hem nodig. Hij is een speler van Barcelona, en volgens mij één van de beste Rode Duivels. Hij is heel belangrijk voor de groep."

Yannick Carrasco verklaarde gisteren dat de wingback een heel moeilijke positie is. Carrasco (links) en Meunier (rechts) moeten de hele flank voor hun rekening nemen. "Wij hebben de slechtste job", beaamde Meunier. "Maar ik hou van dit systeem met drie verdedigers. Offensief kan ik bijna altijd in de 16 zijn. Ik kan scoren en assists geven. In balbezit probeer ik altijd iets te brengen. Voel ik me 100%? Ja. Maar het kan altijd beter. Waarschijnlijk moet ik nog groeien in toernooi. Maar het hangt ook af van de tegenstander. Panama verdedigde bijna constant. We hebben kwaliteiten, maar het is niet gemakkelijk die te tonen tegen een team dat enkel verdedigt. We zullen nog meer brengen tegen teams die offensiever spelen."

Tegen Panama slikte Meunier een gele kaart, bij een tweede geel volgt een schorsing. "Ik ga nu niet extra oppassen om een tweede gele kaart te vermijden. Zo zou ik niet goed kunnen spelen. Als ik geel pak, pak ik geel en dan neemt er iemand anders de volgende wedstrijd mijn plaats in", besloot Meunier.

Bron: Belga