Brede opklaringen, maar toch frisser

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt deze namiddag droog met brede opklaringen. Het is gevoelig frisser, met maxima tussen 13 en 18 graden. Er staat een matige noordwestenwind, maar aan zee waait de wind eerder vrij krachtig, met rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur. Vanavond en vannacht blijft het droog, met minima van 5 tot 12 graden. Dat meldt het KMI. Morgen wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Af en toe kan er een lichte bui vallen en de maxima liggen rond 16 à 17 graden. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het lichtbewolkt en nagenoeg overal droog. Vooral in de Hoge Venen is een lokale bui niet uitgesloten. De minima liggen tussen 5 en 10 graden.

Na een koude en lichtbewolkte zaterdagochtend, worden in de loop van de dag stapelwolken gevormd met mogelijk enkele buien in het oosten van België. Maxima tussen 14 en 19 graden, bij een meestal matige noordenwind.

Een zwakke noordelijke luchtstroom blijft zondag zorgen voor wolkenvelden en enkele buien in het oosten van het land. Na opnieuw een frisse nacht, stijgen de temperaturen tot 20 à 21 graden. Begin volgende week wordt het meestal zonnig en droog en klimmen de temperaturen gestaag richting 25 graden. Tijdens de tweede helft van de week verwachten we maxima tot 28 of 29 graden.

bron: Belga