Lloyd's voorspelt vijfde plaats voor Rode Duivels, Frankrijk wordt wereldkampioen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Verzekeringsmarkt Lloyd's voorspelt een Franse zege op het WK voetbal, en een vijfde plaats voor België. Dat doet ze in een vandaag gepubliceerde studie die zich baseert op de totale marktwaarde van de spelers. De Rode Duivels zouden samen 1,172 miljard euro waard zijn, de Fransen 1,627 miljard.

In de finale zou Frankrijk het volgens Lloyd's halen van Duitsland, dat een beetje geluk heeft met de loting, want pas de vierde duurste ploeg heeft met een waarde van 1,195 miljard euro. Lloyd's heeft voor zijn berekeningen een model gebruikt van het Centre for Economics and Business Research, dat zowel de huidige als de geschatte toekomstige inkomsten van de spelers in rekening brengt.

Engeland heeft met een marktwaarde van 1,331 miljard euro de tweede duurste ploeg, gevolgd door Brazilië (1,252 miljard). Tunesië en Panama, de andere tegenstanders van de Rode Duivels in de eerste ronde, volgen op plaatsen 28 (106,740 miljoen) en 32 (20,141 miljoen). Ondanks de beperkte marktwaarde van die twee landen is groep G, die van de Belgen, de allerduurste poule met een totaalwaarde van 2,617 miljard euro.

Bron: Belga