FIFA is "extreem tevreden" met VAR

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft laten weten uitermate tevreden te zijn met het debuut van de Video Assistant Referee (VAR) op de Wereldbeker in Rusland. "De FIFA is extreem tevreden met het niveau van de scheidsrechters en de succesvolle implementatie van het VAR-systeem, dat goed is ingeburgerd en aanvaard in de voetbalwereld", opende de Wereldvoetbalbond in een persbericht. "We beseffen dat er nog steeds discussie bestaat en er verdeelde meningen zijn over bepaalde beslissingen. Maar het is niet mogelijk voor de FIFA om commentaar te geven op elke situatie."

Tot dusver werden in de zeventien WK-wedstrijden vier penalty's gegeven na tussenkomst van de VAR. In Brazilië en Engeland viel na hun eerste partij kritiek te horen op de VAR. Brazilië vond in het duel met Zwitserland dat de gelijkmaker van de Zwitsers afgekeurd had moeten worden na een voorafgaande duwfout. Engeland claimde tegen Tunesië een strafschop.

De VAR werd vorig jaar door de FIFA getest op de Confederations Cup. Het maakte het voorbije seizoen ook zijn debuut in diverse clubcompetities, waaronder de Jupiler Pro League.

bron: Belga