Stress zal millennials duur komen te staan

Stress zal millennials duur komen te staan
Foto Unsplash

Wanneer millennials op middelbare leeftijd zijn, zullen ze in slechtere gezondheid verkeren dan hun ouders. Dat heeft een Brits onderzoek uitgewezen. De huidige twintigers zouden door constante stress meer risico lopen op ziektes zoals kanker en diabetes.

Onderzoekers van de Britse denktank Health Foundation hebben zo’n 2.000 millennials ondervraagd. Dat zijn mensen die tussen 1980 en 2000 geboren zijn. Uit de studie blijkt dat de generatie twintigers en dertigers van nu de eerste is die ongezonder zal zijn dan hun ouders. Op middelbare leeftijd zullen ze namelijk meer risico lopen op kanker, diabetes en hartziekten. Dat komt door de constante stress en onrust die millennials ervaren.

Werkonzekerheid

“Jongeren staan veel meer onder druk dan de generaties voor hen”, legt Jo Bibby van Health Foundation uit aan The Sunday Times. “Vooral jobonzekerheid veroorzaakt heel wat stress. Het is niet eenvoudig om een job te vinden en te behouden. Als ze dan toch werk hebben, worden ze weinig betaald”, klinkt het.  De millennials zijn de eerste generatie die minder verdient dan hun ouders.

Anders op sociale media

Sociale media hebben een grote invloed op het stressniveau van millennials. Jongeren moeten hun vriendschappen en relaties niet alleen in ‘real life’ onderhouden, ook via internet moeten ze in contact blijven. Daarnaast wordt op socialemediakanalen meestal enkel de mooie kant van het leven getoond, wat een onrealistisch beeld schept. Zo’n 80% van de ondervraagde twintigers zou zich daarom gedwongen voelen om zich anders te gedragen online, wat heel wat druk met zich mee brengt.