WK 2018 - Anibal Godoy (Panama): "We mogen trots zijn"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Panamese middenvelder Anibal Godoy kon de nederlaag die hij maandagavond in Sotjsi met zijn team leed tegen de Rode Duivels (3-0) relativeren. "We hebben gedaan wat de trainer ons heeft gevraagd, maar het magistrale doelpunt van Mertens heeft de wedstrijd in de tweede helft doen kantelen. Het is moeilijk voor ons. We zijn wat geëmotioneerd door het wedstrijdverloop. We weten dat we een beter resultaat hadden kunnen boeken. Hoewel deze nederlaag bitter smaakt, mogen we toch trots zijn op onze prestatie in de eerste helft," verklaarde Godoy na de wedstrijd. Diezelfde Godoy werd vlak voor de wedstrijd nog opgemerkt toen hij in tranen het volkslied zong. "Ik zong het volkslied zoals ik het moest doen, met emotie. Aan een WK deelnemen is een droom voor iedere speler en hier in Rusland de nationale hymne mogen zingen was voor iedereen fantastisch."

Ook kapitein Roman Torres zag een lichtpuntje in de prestatie van zijn ploeg: "Ik ben een beetje droevig om deze nederlaag, maar ik denk dat we in de eerste helft enkele kansen hebben gehad. In het tweede deel van de wedstrijd scoorde België een buitengewoon doelpunt en lieten we enkele steken vallen. Het team heeft echter goed gespeeld en stond georganiseerd op het veld."

De verdediger vindt dan ook dat de Panamezen op dezelfde manier moeten spelen tegen Engeland als dat ze in de eerste helft speelden tegen België. "We moeten compact spelen en weinig ruimte laten aan de tegenstander. We mogen niet meer dezelfde kleine foutjes maken want deze ploeg heeft sterke en snelle spelers. Die mag je geen ruimte geven.

De sympathie die de andere landen hebben voor de voetbaldwerg hebben de spelers volgens Torres verdiend door hard te werken en te slagen. "Er zijn veel Panamezen naar Rusland afgereisd en dat maakt ons heel gelukkig. We kregen ook veel steun van de Russische supporters. Dat is niet alleen sympathiek, het werkt ook motiverend."

Bron: Belga