Vijf doden geteld na aardbeving in Osaka

Vijf doden geteld na aardbeving in Osaka
Vijf doden geteld na aardbeving in Osaka

Bij een aardbeving gisterenochtend in het Japanse Osaka zijn zeker vijf doden gevallen. Er raakten ook 370 mensen gewond. Dat hebben de autoriteiten vandaag aangekondigd. In een eerste balans was gisteren sprake van drie doden en meer dan veertig gewonden. De beving gebeurde gisteren om 7.58 uur lokale tijd (00.58 uur Belgische tijd). Het Japanse meteorologische agentschap spreekt nu van een bijgestelde magnitude van 5,3. Het epicentrum lag ongeveer 13 kilometer diepte nabij Takatsuki, een stad op 20 kilometer ten noordwesten van Osaka.

In Takatsuki overleed onder meer een negenjarig meisje nadat ze in het publieke zwembad onder een ingestorte muur terechtkwam, en in Osaka raakte een tachtigjarige man verpletterd toen een huis instortte. In de stad Ibaraki raakte tot slot een man van in de tachtig gekneld onder een boekenkast. Hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

“De regering blijft zijn reddingspogingen verderzetten”, aldus regeringswoordvoerder Yoshihide Suga. Hij verduidelijkte echter dat niemand nog als vermist is opgegeven. Daarnaast wordt “al het mogelijke” gedaan om gas en stromend water te herstellen.

In de prefecturen Osaka en Hyogo zitten door de aardbeving 170.000 gezinnen zonder stroom, terwijl in Osaka de gastoevoer is stopgezet aan 108.000 gezinnen. Er ontstonden ook meerdere branden en verscheidene huizen stortten in. Het treinverkeer in de regio is verstoord.

Bron: Belga