Twee doden en vier gewonden bij schietpartij in Malmö

Twee doden en vier gewonden bij schietpartij in Malmö
Twee doden en vier gewonden bij schietpartij in Malmö

Bij de schietpartij van gisterenavond in Malmö, in het zuiden van Zweden, zijn twee doden en vier gewonden gevallen, zo heeft de plaatselijke politie gemeld. Een woordvoerder bevestigde dat niet uitgegaan wordt van een terreurdaad.

Een 18-jarige man en een 29-jarige man lieten het leven, zei de politie van Malmö. Vier anderen liggen gewond in het ziekenhuis. De politie verspreidde snel een oproep tot getuigen om de precieze omstandigheden van de schietpartij achterhalen. Ze zei dat ze een onderzoek wegens doodslag had geopend. Volgens de krant Aftonbladet kwamen de slachtoffers net uit een cybercafé in het centrum van de stad toen ze onder vuur genomen werden. Kort voor 20 uur werd alarm geslagen.

Verscheidene getuige zeiden aan plaatselijke media dat minstens één dader met een automatisch wapen had geschoten. De autoriteiten vonden zeker achttien hulzen op de grond, meldde de krant Dagens Nyheter.

De politie weigerde informatie te geven over het profiel van de daders of de slachtoffers. Verscheidene slachtoffers stonden bekend bij de politiediensten, meldde het Zweedse persbureau TT.

De achtergestelde wijken van Stockholm, Göteborg en Malmö kennen de jongste jaren een toename van geweld dat door de autoriteiten wordt toegeschreven aan rivaliteit tussen bendes voor de controle over drugshandel en de prostitutie.

Bron: Belga