Movistar begint met drie kopmannen aan Tour

Movistar begint met drie kopmannen aan Tour
Movistar begint met drie kopmannen aan Tour

Movistar begint op 7 juli met liefst drie kopmannen aan de Tour de France. Met Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa beschikt het Spaanse WorldTour-team over drie renners die allemaal voor het podium willen gaan. Ploegleider Eusebio Unzue wijst in de loop van de Tour mogelijk één kopman aan, maar hij laat zijn renners in eerste instantie vrij om ook tegen elkaar te strijden. “De eerste week, met ook de kasseienrit, zal heel interessant worden”, zei Unzue op het hoofdkantoor van Movistar, waar hij zijn voorselectie van tien renners bekend maakte. De Colombiaanse klimmer Quintana en de Spanjaarden Valverde en Landa zijn al zeker van een plek in de Tourploeg. “Misschien dat we na de eerste week beslissen om alles op één kopman te zetten. Als het lastig wordt om een kopman aan te wijzen, is dat een luxeprobleem voor ons.”

Quintana eindigde al drie keer op het podium, maar de Colombiaan stond nog nooit op de hoogste trede in Parijs. De 28-jarige klimmer sloeg dit jaar de Giro over om zich helemaal te focussen op de Tour. “Hopelijk kunnen we schitteren”, zei Quintana, die vorige week in de Ronde van Zwitserland zijn eerste seizoenszege boekte.

De 38-jarige Valverde, derde in de Tour van 2015, ging vorig jaar onderuit in de openingstijdrit door Düsseldorf. Een gebroken knieschijf hield hem de rest van het seizoen aan de kant. Dit jaar kwam hij echter sterker dan ooit terug, met eindzeges in de Ronde van Valencia, Ronde van Abu Dhabi, Ronde van Catalonië en recent Route d’Occitanie.

Mikel Landa reed de vorige Tour in dienst van Chris Froome bij Team Sky. De 28-jarige Spanjaard eindigde toen als vierde, op slechts één seconde van het podium. Landa stapte over naar Movistar omdat hij daar wel voor zijn eigen kans mag rijden.

Voor de resterende vijf plekken in de Tourploeg van Movistar komen zeven renners in aanmerking: de Costaricaan Andrey Amador, de Italiaan Daniele Bennati, de Portugees Nélson Oliveira, de Duitser Jasha Sütterlin en de Spanjaarden Imanol Erviti, José Joaquin Rojas en Marc Soler, winnaar van Parijs-Nice dit jaar.

bron: Belga