Dedryck Boyata na WK-debuut: “Wil op deze weg doorgaan”

Dedryck Boyata na WK-debuut:
Dedryck Boyata na WK-debuut: "Wil op deze weg doorgaan"

Dedryck Boyata blikt tevreden terug op zijn WK-debuut in de 3-0 zege van gisteren tegen Panama. “De wedstrijd van gisteren heeft me vertrouwen gegeven, ik wil op dit elan doorgaan”, verklaarde de 27-jarige verdediger van Celtic daags nadien. Door de aanslepende blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen kreeg Boyata van bondscoach Roberto Martinez centraal in de driemansdefensie een basisstek. “De wedstrijd mogen starten was een ongelooflijke ervaring”, vertelden de Brusselaar. “Het was een droom om op het WK te spelen. Ik ben tevreden over mijn prestatie tegen Panama, mijn teammaats hebben me vanaf het begin prima geholpen waardoor ik in de match kon groeien. Ik heb vertrouwen opgedaan en wil op deze weg doorgaan.”

“Daarnaast doet het ook deugd dat we de drie punten gepakt hebben”, vervolgde de verdediger. “Het waren moeilijke omstandigheden, warm en een hoge luchtvochtigheid. Maar het belangrijkste was de zege en die is binnen.”

De kans bestaat dat Boyata, als Kompany of Vermaelen opnieuw inzetbaar is, naar de bank verhuist. “Daar ben ik niet echt mee bezig maar hoort bij het voetbal. Het ploegbelang is wat telt, niet het individu. De bondscoach neemt een beslissing die ik zal respecteren.”

bron: Belga